Popüler Yayınlar

28 Eylül 2015 Pazartesi

           PARAPSİKOLOJİ VE METAFİZİK GÜÇLER


Parapsikoloji hakkında çeşitli tanımlar mevcuttur. Fakat gerçek olan bir şey vardır ki oda Parapsikoloji'yi herkesin çok merak ettiği bir alan olduğudur. Parapsikoloji; Duyular dışı algılama, psikokinezi, “ölümden sonra yaşam” gibi konulara ilişkin olan, paranormal (normal dışı) olduğu düşünülen olayların yani klinik bulgularla ölçümlenebilen psişik feno­menlerin dışında kalan alanların üzerinde deneysel yöntem yoluyla araştırıma yapılması anlamına gelmektedir. Kelime anlamı olarak psikolojinin ötesinde, ardında, kenarında bulunan manasındadır.
Parapsikoloji terim Yunanca kökenli bir kelimedir. “Ötesinde” anlamına gelen “Para” (????) sözcüğünün, “ruhbilim” anlamında kullanılan “psikoloji” terimine eklenmesiyle elde edilmiş olup, ilk kez 1889'da Alman psikolog Max Dessoir tarafından kullanılmıştır.
Oesterreich’in tanımına göre parapsikoloji sözcüğü, “para: yanında, ötesinde” ve “pscychische: ruh” kelimeleriyle tanımlanmış bir alandır.
Dr. Rhine’ın da aynı dönemlerde telepati, telekinezi ve duru görü üzerinde çalıştı ve bu alana “parapsychologie” adını verdi. Bu, alışıla gelmiş farklı psikoloji anlamına gelmektedir.

Parapsikoloji bilimi hangi olayları incelemektedir?

1- Telepati (Teliepathy)
2- Duru görü (Clairvoyance, Telestezi)
3- Önceden bilme (Precognition, Kehanet)
4- Zihnin madde üzerine etkisi (Telekinezi)
5- Psikometri (Psychometry)
6- Radyestezi (Dawsing)
7- Psikotograf (Psychophotograph)
8- Ön teşhis (Paradiagnostic
9- Para Medicine
10- Zihinle vücut kontrolü
11- Vücut dışı deney (Out of body experience) OOBE, Astral Projeksiyon

Psişik deneyim nedir?

Psikokinesis kısaca Pk deyimi de, parapsikolojik incelemede ikinci yeteneği, yani bir insanın kas sistemini kullanmadan nesneleri, olayları ve hatta çevresindeki kişileri etkileme yeteneğini tanımlar.

Parapsikoloji neden bilim olamamaktadır?

Parapsikoloji üç sorundan ötürü bilim olarak kabul edilememektedir. Bu sorunlar şunlardır:
1- Tekrar sorunu
2- Yetersiz denetim
3- Dosyalama sorunu


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder